Terugblik op de feestelijke opening van HU Techlabs

26-04-2018 1059 keer bekeken

Op vrijdag 6 april vond de feestelijke opening plaats van de HU Techlabs, een nieuwe labomgeving van Hogeschool Utrecht op Padualaan 99 met maar liefst 23 innovatieve labs en werkplaatsen: van Renovatielab en Energielab tot Blockchainlab, Domoticalab en 3D-Fabricagelab.

Do Blankestijn, directeur van het Institute for Engineering & Design, trapte af met een korte uiteenzetting over het doel van de HU Techlabs: een multidisciplinaire labomgeving, waarin studenten en onderzoekers letterlijk samen met de beroepspraktijk werken aan innovatieve oplossingen voor de stad van morgen.

Dat technologische innovatie onze wereld beter kan maken, vindt ook Daan Roosegaarde. Deze bekende Nederlandse social designer en innovator illustreerde zijn visie aan de hand van enkele van zijn werken, zoals het Smog Free Project dat bijdraagt aan een gezondere stad. Hierbij zuigen een smogvrije toren en een smogslurpende deelfiets vervuilde lucht op, zuiveren die met behulp van ionisatietechnologie en stoten vervolgens de schone lucht weer uit.

Om de bezoekers een beeld te geven van wat er voor moois in de nieuwe labs gebeurt, gaven Liza Looijen, Erik Puik en Cyrille Krul een paar voorbeelden van projecten waaraan samen met partners wordt gewerkt: ‘Renovatieconcept Inside Out’, ‘Grid-printing’ en ’Medical 3D-printkop’.

Hoogtepunt van de bijeenkomst was de officiële opening van de HU Techlabs door Tineke Zweed, lid van het College van Bestuur. Samen met een kleine groep medewerkers die nauw betrokken was bij de totstandkoming van de labs verrichtte zij op het podium de openingshandeling en bracht vervolgens een toost uit op de nieuwe labomgeving. De plek waar in het écht de gouden driehoek onderwijs-praktijk-onderzoek ‒ de kern waar wij als hogeschool voor staan ‒ zichtbaar wordt.

De aansluitende ‘Tour de Labs’ bood bezoekers de gelegenheid om nader kennis te maken met de labs en in gesprek te gaan met docenten en studenten over ‘hun’ projecten. De bijeenkomst werd afgesloten met een hapje en een drankje.

Meer weten?
Uitgebreid verslag van deze dag (inclusief foto's, videos en presentaties) vindt u hier.
Wilt u meer weten over de HU Techlabs of als partner betrokken worden bij de labs? 
Neemt u dan contact op met Mark Tammer.

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen