Geslaagde Kick-off Innovatielab Circulair Onderhoud, Beheer en Renovatie

13-04-2018 256 keer bekeken

Het Innovatielab Circulair Onderhoud, Beheer en Renovatie van Hogeschool Utrecht, Haagse Hogeschool en Saxion is vrijdag 6 april j.l. van start gegaan met een geslaagd lunchcafé. Samen met de aanwezigen werd verkend wat het innovatielab voor hun bedrijf of organisatie kan betekenen.

Meer dan veertig vertegenwoordigers van bijna even zoveel bedrijven en organisaties, van woningcorporaties tot bouwbedrijven, waren aanwezig bij de kick-off om meer te leren over de opzet van het innovatielab en mee te denken over circulaire vraagstukken in de branche waar studenten met behulp van het lab innovatieve oplossingen voor zouden kunnen bedenken.

De deelnemers werden op Hogeschool Utrecht welkom geheten door de directeur van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities – waaraan het Innovatielab is verbonden. HU onderzoeker Henk Brinksma, één van de initiatiefnemers van het lab, deelde ter inspiratie de uitkomsten van zijn promotieonderzoek naar ‘Circulair/modulair onderhoud en renovatie met de bewoner centraal’. Studenten van de HU lieten vervolgens de eerste resultaten zien van hun werk voor het lab. Hierna gingen de deelnemers uiteen in drie groepen. Aan drie verschillende onderzoekstafels met de thema’s ‘Verduurzaming / circulariteit’, ‘Bewoner / gebruiker centraal’ en ‘Stapsgewijs naar CO2 neutraal’ werd gebrainstormd over mogelijke onderzoeksvragen. Hier kwamen tientallen vragen naar voren, waarbij de aanwezige bedrijven en organisaties zich vervolgens direct konden inschrijven voor een of meer van de onderwerpen waaraan zij een concrete bijdrage zouden willen leveren.

Over de uitkomsten van de kick-off en de onderzoeksprojecten die door het Innovatielab worden geïnitieerd zullen de deelnemers op korte termijn worden geïnformeerd. Heeft u niet aanwezig kunnen zijn, maar heeft u wel interesse om samen te werken met het Innovatielab? Neem dan contact op met Saskia Heins of Henk Brinksma.

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen