Project 'Scholen als Energieambassade in de wijk' gaat van start!

12-04-2018 2832 keer bekeken

Het project ‘Scholen als Energieambassade in de wijk’ van Energy Challenges gaat dit jaar van start in Utrecht en Amsterdam. Het project is geselecteerd voor een subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) binnen het thema ‘Maatschappelijk Verantwoord Innoveren’ (MVI-e).

Van de 19 inzendingen, heeft de deskundige commissie het project inhoudelijk als vierde geclassificeerd. Daarmee behoort het tot de voorhoede die een project mogen gaan uitvoeren met financiële ondersteuning. Het project wordt gezien als één van de kansrijke manieren om de energietransitie te versnellen. Naast de RVO ondersteunen ook het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) en TenneT dit project. 

 

‘Scholen als energieambassade in de wijk’ is een onderzoek rondom het bestaande programma ‘Energy Challenges’ van Stichting Technotrend. ‘Energy Challenges’ is een scholenwedstrijd waarbij leerlingen gedurende vijf maanden leren over duurzaamheid en zelf een energiebesparingscampagne opzetten op hun eigen school. Leerlingen worden gecoacht om hun eigen creativiteit en enthousiasme te gebruiken bij het bedenken en uitvoeren van hun plannen. Dit is een vorm van onderzoekend leren, waarbij leerlingen zelf aan de slag gaan. Om met deze Energy Challenge nog meer impact te bereiken wordt dit onderzoek uitgevoerd. Doel is om in samenwerking met scholen de energietransitie te versnellen op lokaal niveau en effectieve manieren te vinden hoe dit te doen in de vorm van ‘best practices’.

 

Nadia Verdeyen, directeur van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities zal onderdeel maken van de klankbordgroep voor dit project. Als lid van de klankbordgroep zal zij optreden als strategisch adviseur en denkt zij actief mee over wat er gedaan kan worden met de (tussen)resultaten van het onderzoek. 

 

Voor vragen over het project kunt u contact opnemen met Nadia Verdeyen

 

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen