De kwaliteit van die gebouwen moet dan van dusdanige aard zijn dat er wordt voldaan aan de eisen van dat moment, zowel economisch, functioneel als technisch. Op basis van hedendaagse ontwikkelingen kunnen we nu al stellen dat de huidige gebouwen aanpassingen behoeven onder meer op het vlak van gebruik, betaalbaarheid en duurzaamheid. Renovatie is daarmee een opgave die groter is dan nieuwbouw. Het is bovendien een werkterrein waar een veelheid aan disciplines bij elkaar komen. In de besluitvorming geeft dit veel variabelen die van belang zijn. Om tot opschaling van Duurzaam Renoveren te komen is meer begrip van die variabelen nodig, zodat opschaling op de juiste plek wordt geïnitieerd.
Daarbij gaat het met name om nieuwe innovatiemodellen en samenwerkingen in de keten van de bouwindustrie, bij de ontwerpende ingenieur en bij bedrijven die producten en diensten leveren op het gebied van duurzame energie.
Lees meer over dit lectoraat
Cristoph Maria Ravesloot
Dr.drs.ir. Christoph Maria Ravesloot is sinds 2010 lector Duurzaam Bouwproces met BIM bij Hogeschool Rotterdam en docent Research Methodology bij Business School Netherlands. Ravesloot studeerde Architectuur aan de TU Delft, Sociologie van Techniek en Wetenschap op de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde op bouwfysische en management modellen voor energieneutrale woningbouw in Nederland op de TU Eindhoven. Praktijkgericht onderzoek wordt uitgevoerd samen met docenten, studenten, andere onderwijsinstellingen en het werkveld van bedrijven en overheden, brancheorganisaties en woningcorporaties. In zijn visie moeten innovatiemodellen voor duurzame energie bijdragen aan versnelde invoering van duurzame energie in de gehele maatschappij. Ook belangrijk vindt hij dat gebruikers van de gebouwde omgeving meer invloed krijgen op hun eigen leven.
Lees meer over deze lector
Email
christophmaria.ravesloot@inholland.nl
Telefoon
06 16 91 06 60
Dit lectoraat is actief binnen de volgende thema's:
- Bestaande bouw en renovatiemotivatie
- Innovatieproces (bim, lean & ketenintegratie)
- Digitalisering in de bouw
- Zonne- en windenergie toepassen