Human Capital Agenda Urban Energy

5076 keer bekeken

De Human Capital Agenda (HCA) van de topsector Energie vraagt van het hbo onderwijs aantrekkelijk onderwijs met zicht op ontwikkelingen in de arbeidsmarkt en voortdurende aandacht voor het versterken van competenties die bijdragen aan één van de grootste uitdagingen van de eeuw: de energietransitie.

Daarvoor is het van belang zicht te krijgen op de kennisvragen van het MKB die nu in praktijkgericht onderzoek wel en niet beantwoord kunnen worden. Met dit project zal een onderzoek worden verricht door het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities in opdracht van het lectorenplatform Urban Energy, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en in samenwerking met het Topconsortium voor Kennis en Innovatie Urban Energy (TKI-UE) naar het toegepast onderzoek rond Urban Energy in het HBO. De nadruk ligt daarbij op de kennisvragen van het MKB.

 

Met de oplevering van een kwalitatief onderzoek dat focust op de inhoud, de verbinding met praktijkgericht onderzoek en het proces van vraagarticulatie bij het MKB, kan in samenhang met eerdere studies (SIA, Energy Teacher) een onderzoekskaart worden ontwikkeld die direct leidt tot een actieagenda. Met inzicht en overzicht op de huidige situatie, kan antwoord worden gegeven op de vraag hoe het HBO-onderwijs flexibel en op maat kan voldoen aan de kennisvragen vanuit het MKB en wat dit betekent voor gezamenlijke kansen.

 

Onderwijsvernieuwing en kennisontwikkeling in het HBO in samenhang met innovatie binnen het MKB HBO worden versterkt. De uitkomsten van dit project kunnen leerzaam en zo mogelijk ook toepasbaar zijn voor andere sectoren dan Urban Energy.

 

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Erlijn Eweg

Afbeeldingen

Afgerond

X (voorheen Twitter)

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen