Circulaire Openbare Ruimte

5743 keer bekeken

In het project Circulaire Openbare Ruimte wordt onderzoek gedaan naar het beheer van de openbare ruimte, de toepassing van circulaire principes en de toepassing daarvan in integrale concepten. Daarbij wordt de casuïstiek van een provinciale weg gebruikt.

Eén van de barrières voor vergaande verduurzaming van de stad is dat betere keuzes vaak om hogere investeringen vragen. De grootste uitdaging lijkt te zijn: hoe maken we business van circulaire economie? Immers, als de circulaire economie goede businesskansen oplevert, zal de toepassing ervan door de markt omarmd worden. In het project Circulaire Openbare Ruimte wordt onderzoek gedaan naar het beheer van de openbare ruimte, de toepassing van circulaire principes en de toepassing daarvan in integrale concepten. Daarbij wordt de casuïstiek van een provinciale weg (N212) gebruikt. Het onderzoek geeft antwoorden op de drie basisvragen:

  • “Hoe kun je een circulair alternatief aanbesteden/uitvragen?”,
  • “Hoe kan een circulaire provinciale weg eruit zien?” en
  • “Wat is de business case, waar zit de waardecreatie?”.

Betrokken regionale partners zijn o.a. BOOT Ingenieurs, NL Greenlabel, Royal HaskoningDHV, EBU en provincie Utrecht. Voor hen is het van belang om zicht te krijgen op wat een investering in circulariteit oplevert. Aanbevelingen die voortkomen uit dit project kunnen door de provincie gebruikt worden bij een volgende traject aanpak, waardoor overheden aan burgers en derden kunnen laten zien dat ze hun duurzame ambitie willen waarmaken en dat er een rendement mee te behalen is.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Martin van Dijkhuizen

Images

Afgerond

X (voorheen Twitter)

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie settings