Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC)

3339 keer bekeken

SAUNAC is een internationaal project met als doel om het ontwerpen, ontwikkelen en implementeren van oplossingen te versnellen voor duurzaamheidsvraagstukken die spelen in Aziatische steden door samenwerking te bevorderen tussen Vietnamese en Europese hogeronderwijsinstellingen.

Het internationale project Sustainability Alliance of Urban Networks in Asian Cities (SAUNAC) is een samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen, waaronder de HU, bedrijven en overheidsinstanties uit verschillende landen. SAUNAC heeft als doelen het moderniseren van het onderwijs in Vietnam, het opleiden van vaardige professionals op het gebeid van Smart Sustainable Cities, en het bijdragen aan de verduurzaming van Vietnamese steden.

Dit wordt bereikt door samenwerking te bevorderen tussen Vietnamese en Europese hogeronderwijsinstellingen en de andere betrokken instellingen. Er wordt onder andere een onderwijsmodule ontwikkelt, waarvan delen openbaar worden gesteld zodat SAUNAC een grote impact kan hebben in de regio. Onderwijsinnovatie heeft een belangrijke plek binnen het project. Er worden innovatieve onderwijsmethoden uitgewisseld, zoals blended learning, flipped classroom en nieuwe ICT-hulpmiddelen.

SAUNAC is een ERASMUS+ capacity building project en bouwt voort op het CARPE-project ESSENCE. Er is gekozen voor Vietnam omdat CARPE-partner Turku University of Applied Science daar al regelmatig projecten heeft uitgevoerd en goede ervaring met samenwerking heeft. Daarnaast is in Vietnam een sterke noodzaak om de verduurzaming van steden te versnellen.

Op dit moment woont 45% van de bevolking in steden en dat percentage groeit snel. Dat heeft een negatieve impact op de kwaliteit van leven. De Vietnamese overheid heeft zich ten doel gesteld om onder andere uitlaatgassen terug te brengen en over te schakelen naar duurzame energiebronnen. SAUNAC helpt partnerinstellingen in Vietnam hierbij.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Martijn Rietbergen

Afbeeldingen

Afgerond

X (voorheen Twitter)

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen