e-Bussed - Transitie van elektrisch busvervoer in Europa

6643 keer bekeken

Het project 'Building Capacities for an European-wide E-bus Deployment' draagt bij aan de transitie van Europese regio's richting energieneutrale mobiliteit en efficienter openbaar vervoer.

Hogeschool Utrecht en de Provincie Utrecht zijn partners in dit onderzoeksproject rondom elektrisch busvervoer, dat wordt geleid door partner Turku University of Applied Sciences. Hiervoor heeft het project een INTERREG subsidie toegekend gekregen. 

Doel van het onderzoek is om verschillende regio’s aan elkaar te verbinden die de ambitie hebben om hun bus-vloot om te schakelen van diesel naar elektrisch. e-Bussed concentreert zich op de uitwisseling van ervaringen tussen partner regio's in verschillende stadia van de transitie richting e-bussen en ondersteunt hiermee regio's die worstelen met de snelle technologische ontwikkelingen op dit gebied. Hiervoor wordt inzicht gecreërd in de verschillende wegen die naar deze transitie ingeslagen zijn, inclusief toepassing van het regionaal opwekken van energie en ontwikkelen van innovaties. Via nieuwe ideeën en beter beleid op dit gebied, draagt het project bij aan het stimuleren van zowel de vraag- als aanbod kant van elektriciteit opgewekt uit duurzame bronnen en hiermee de transitie richting een duurzame economie. Het project draait om interregionale uitwisseling van kennis en ervaringen en zal resulteren in zes regionale actieplannen en vier best practices reports.

Het project maakt deel uit van de programmalijn Smart Urban Mobility van het Centre of Expertise Smart Sustainable Cities. 

Lees hier het gezamenlijke persbericht van Hogeschool Utrecht en provincie Utrecht van januari 2020.

Partners:

Turku University of Applied Sciences, Hogeschool Utrecht, Provincie Utrecht, Gemeente Hamburg, Provincie Livorno, Transport Malta, Tolna County

 

Afbeeldingen

Lopend

X (voorheen Twitter)

Bezoekadres 

Padualaan 99
3584 CH Utrecht

smartsustainablecities@hu.nl

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen?

   Meld u aan voor onze nieuwsbrief   

     
 

 

 

Cookie-instellingen